typiskt

Nu är jag sjuk igen, troligtvis dagis barnens fel:( mamma och pappa fixade hos pållarna idag och mamma promenerade också med Shadde-bus.

Imorgon är det tävling på klubben. Jag skulle egentligen suttit i domartornet men det går ju inte när man har feber, typiskt. Tänker iaf försöka ta mig bort o kolla endå! ;)


promenad

Att hämta Lovely gick bra. Hon hade haft lite hakar och vassa kanter så hon ska ta det lugnt i hela två veckor.
Shadde och jag tog oss en promenad i skogen i dag och det var trevligt tyckte han. Hade tänkt ta med mig kameran och fota alla fina blommor men den glömde jag ;) Sen fick han beta en stund också och det var mummsigt.

 


åter igen.....

.....var det ett tag sen sist. Denna vecka praoar jag på dagis och det är hur jobbigt som helst så jag är helt enkelt jätte trött när jag kommer hem;P
Jonas hittade (förhoppningsvis) vad som var fel på Shadde i måndags. Så nu får han stå i liten hage och bara skrittas tills dess att vi ska ner igen, då är jag ledig och får åka med :)

Lovelys fot var bra i går så nu har hon sulor på bakfötterna och får börja ridas igen. Men idag är hon på äventyr. Det är nämligen så att hon ska till tandläkaren idag men mamma kan inte gå från jobbet så Lovely får stå i en hage ute på Stora Vörta och sen kommer hennes ägare til henne när tanläkaren är där ;)

Nu ska jag gå bort och ta in Shadde sen ska vi åka och hämta Lovely. 

härliga helg

Jupp denna helg har varit härlig. Två dagar nere i Fjälkestad har det blivit med sol och hästar. Hästarnas div1 final gick där nere så jag och mamma har varit där och hejat. Igår kom laget trea och idag kom dom åtta, vet inte riktigt vilken totala plats dom kom på men jag tycker dom skötte sig utmärkt.

Nu ska jag bort och rida den lilla ponnyn en sväng tänkte jag. Ha det bra!


laget som det såg ut i lördags; Tove Svensson, Orlando (hon sitter här på Lucky Duffy) Emmy Karlsson, Lucky One, Caroline Ohlsson, Hekla och Moa Zalar, Cabanel.

Stressig vecka

Usch dena veckan har varit hemsk i skolan. Massa stora läxor och allt, bläää. Har därför inte hunnit skriva här och inte heller hunnit rida så mkt.
Lovely har iaf vilat på grund av sitt sår i foten, hovslagarn kommer nästa vecka och kollar det så håll tummarna för att det är bra då!
Shadde har gått lite halvtom halvt, var med för Leif några språng i onsdags för att se hur det kändes (gjorde det eftersom han hade känts så fin nu ett tag). Dock kände jag att han fick väldigt ont och han brjade sparka en massa så vi gick ner till stallet, stackars pownin. Men det ska nog lösa sig med det för på måndag ska mamma köra ner med honom till Jonas Tornell så jag håller tummarna att han hittar nått som går att fixa.

Nu ska jag bort till stallet. Funderar på att bada Shadde eftersom han är så himla dammig, får se hur det blir;P

världscup final

Ni har väl inte missat att det är världscup final i hoppning nu?

Rolf-Göran ligger nu inför sista rundan 7 fel efter ledande Mario Deslauriers (USA). Det var egentligen den andre amerikanen McLain Ward som ledde men han har nu blivit diskad eftersom man misstänker någon form av doping då hans häst är väldigt känslig för beröring på frambenen.

Missa inte sändningen imorgon kl.14.30 i SVT 2!

ridigt idag

Snälla mamman och pappan fixade stallet åt mig på förmiddagen idag så tack för det. Själv gick jag dit på eftermiddan och red Shadde. Han kändes superfin även om han hade vilat nu några dar, inte alls stel eller sne och han var framåt och ville arbeta:) Red inte så länge men det var en trevlig stund!
Lovely tycker mest livet är blä när man inte får gå i hela hagen och inte bli riden, men sånt är livet;P Det första jag tänkte på när jag såg henne idag var "shit vad vit hon har blivit!" Tänk att hon ljusnar så fort, liksom på bara några dar.

När jag vann stilhoppningen i Älmhult så var priset en träning på Ingelstadgymnasiet så dit ska jag imorgon tillsammans med Hanna:) Vi har valt att låna varsin häst där så det kan ju bli lite spännande och lärorikt att testa nått nytt.

Shadde-bus trivs med att va bäst och aa jag med ser det ut som;P
                        


Allt på en gång....

Marianne hittade inte något större på Lovely igår så det var ju bra. Men nu när Shadde ändå är lite skadad och jag är sjuk så passar även hon på att skada sig lite. Hon hade tydligen gått på tå med ett bakben igår så hovslagarn var där idag och tittade. Det visade sig då att hon hade ett litet skärsår brevid strålen så det blir liten hage och vila ett tag nu:( men det är ju lika bra att allt kommer på en och samma gång;)

sjuk:(

Jag är sjuk idag och var det igår också så båda hästarna har vila. Idag kommer Marianne och ska känna igenom Lovely så vi får hoppas att hon inte hittar något;P Imorgon har jag Ninni träning men vi får se hur jag mår och vad Marianne hittar på med henne.

  

lång dag och inte ett dugg klokare

Dagen uppe i Tingsryd har varit lång och vi känner oss inte ett dugg klokare. Han kunde inte fortfarande inte sätta fingret på vad som var fel och allt kändes bara knasigt:S så aa, vi får se vad vi ska hitta på nu. Blir iaf ingen hoppning på ett tag och så:( men jag åker gärna med alla ponny-tjejer på tävling och agerar heja klack;) och till Ölandshoppet ska vi åka endå!

På tisdagar är det en annan tjej som rider Lovely och så även idag. Det är skönt att inte ha båda hästarna alla dagarna och det kan ju vara bra för Lovely med lite omväxling ibland:P

Imorgon är min tanke att Lovely ska få gå med lite bommar och det tror jag att hon också vill. Ha det bra!

Skogstur

Idag fick det bli en skogstur igen med Lovely och det tyckte hon var trevligt. Vi red tillsammans med Vicke och Bailey och allt gick bra fast det tog dock en stund eftersom båda pollarna tillhör "snigelgänget" ;P
Shadde fick vara ut i hagen länge idag eftersom det var så fint väder och det tyckte han var mysigt fast sen var det brottom in till maten.

Imorgon ska vi åka med Shadde till Tingsryd igen så håll tummarna. Ha det bra!


Vicke och Bailey!

Idag är en stor dag

Hann inte blogga igår men idag gör jag det istället;P
Igår fick Lovely gå ut i skogen för första gången i år, våren är kommen. Hon tyckte iaf att det var super kul men hon var jätte snäll. Jag är ju inte riktigt van vid att kunna skritta på långa tyglar så det känns toppen.
Shadde fick gå ett pass i ridhuset efetrsom det regnade och ja han var lika glad som vanligt fast det kändes som att jag kunde rida honom lite mer då.

Idag är det en stor dag, Lovely fyller 8år. Det fick stackarn fira med att gå ett jobbigt lösgörande pass i paddocken.
Idag var var det Shaddes tur att gå ut i skogen. Det tyckte han var roligt och han hittade inte på något bus alls, duktig idiot;)

Imorgon är det ny vecka och nya utmaningar som väntar, min stora utmaning blir väl att blogga varje dag;P


Miss Lovely
11/4 2002
 e.Highlight                ue.Steve's Friend
  äg:Fam.Gustavsson


Dagens ridturer

När jag kom ut ur stallet och skulle rida Lovely var himmlen alldeles grå så jag valde att rida inne. Men tror ni att det kom en ända liten droppe reng under den tiden jag red då? Nej inte en droppe, typiskt!
Hon kändes iaf rätt fin i början men sen blev det som om hon var på en helt annan planet, hon blir okontaktbar och rör sig hit och dit;)men jag tror hon brunstar och då blir hon sån. Fast de andra som red samtidigt tyckte att jag hade fått bra ordning på henne och att det såg bra ut:D

Sen när det var Shaddes tur började det naturligtvis regna precis när jag skulle tränsa och då var inget ridhus ledigt. Men men det fick bli att rida ute ändå. Först en skritt runda sen lite trav i paddocken. Han sprang på med öronen spetsade som vanligt och verkade tycka att allt var väldigt intressant;P

Efter att jag var klar i stallet så gick jag och Vicke och tittade på fredagshoppningen och babblade en massa skit, alltid lika trvligt;)

Ha det bra!


Vetrinärbesök och hoppträning

Väldigt dålig uppdatering denna vecka tycker jag. Måste bli ändring på detta nu!

Veterinär besöket i tisdags gav väl inte så jätte mycket men vi ska tillbaka nästa vecka så får vi se hur det är då. Får i allafall rida honom och det tycker han är superkul, han sprang med jätte spättsade öron och benen bara trippade fram;P


Känner mig jätte nöjd med hoppträningen igår. Både jag och fröken skötte oss bra och då blev det perfekt. Kände att jag verkligen vågade galoppera på och samtidigt hålla i. Övningarna var perfekta för oss, mest en små låga hinder och bommar före och efter hindrena. Tur i oturen att det var Lovely jag red och inte Shadde för han hade hatat det, bommar är bara trams enligt honom. Det verkade som att Leif gillade henne lite mer denna gången så det var ju också bra:) Hoppade en oxer på 90cm också och det är nytt rekord för oss:Dhihi

Nu ska jag strax bort och ta in pollarna som får vila idag. Ha det bra!

                        

Rodeo häst ;P

Hittade en film på mig och Shadde på Youtube från en Sandra träning för jätte länge sen, titta och njut;P

    http://www.youtube.com/watch?v=9JWMQkKuuKo

80 gånger kvar....

Åkte en sväng ner till Fåglasång på eftermiddagen för att köpa lite betfor. Hittade ett par stövlar där med som inte var jätte dyra och som gick att mått beställa som jag tror att jag vill ha. Köpte ett par nya i sommras som är hur sköna som helst men som dock har blivit för korta. Får väl vänta lite till så att mina ben verkligen växer klart sen ska jag köpa ett par nya.

Sen blev det bort till stallet för att rida Lovely som idag fick hoppa:) Vi hoppade en övning som jag hittade i Lotta Björes och Sylves bok. Övningen skulle hjälpa en att träna upp rytmen och få hästen runt skänklen. Vi fixade det bra när jag bara tror på mig själv och rider framåt (som alltid;P). Ibland blir det lite si och så och nån gång kom jag och bara bromsade mot en plutt-oxer och oj då tog det stopp. Detta ledde till att jag saaakta gled ner för halsen och hamnade i grusen;) så nu har jag bara 80 gånger kvar att ramla av. Satt upp igen och sen gick det bra igen.¨

Nu sitter jag hemma och tittar på hästhoppning Eurosport, Grand Prix från Paris. Rolf-Göran Bengtsson är i omhoppning!

Kan även passa på att säga grattis till klubbens storhäst ryttare som kom 2:a i div1 andra omg och som nu är kvalade till finalen:D

Ha det fint!

stackars powni

Förlåt för jätte dålig uppdatering här men mitt hästliv har varit i botten denna vecka. På tävlingarna i söndags ville han inte alls. Han hoppade ettan och tvåan sen mot trean kändes han framåt men några galloppsprång innan la han bara av. När jag kom igen var det likadant så då fick vi gå ut. Självklart blev jag jätte besviken och jag kände bara varför? säsongen började ju toppen och nu vill han inte vad är det liksom? Jag bestämmde mig för att inte gå in i nästa klass utan bara sitta på läktarn och heja på laget som kom 3:a :D

I onsdags kom Cilla och böjde Shadde men hon kunde inte hitta någonting, och jag kan lova att hon böjde redigt ordentligt. Hon sa att hon kunde böja honom som en tre-åring, Shadde är 15, och ändå syntes ingenting ;) Men innan hon hade åkt till oss så hade hon pratat med Marianne, vår "kotknäckare", och hon hade typ berättat vart han hade haft sina låsningar förra gången. När Cilla kände lite där så hade han jätte ont. Så senare på eftermiddagen kom Marianne och skulle kolla och hon kunde knappt röra honom utan att han började gå hit och dit för att det gjorde så ont:( stackars powni. Så vi bestämmde att vi skulle boka tid på ATG kliniken i Tingsryd så att dom får kolla det och så får vi se hur det blir. Så på tisdag ska ponnyn ut och åka, sen är det bara att hoppas på att det blir bra.

Detta betyder alltså att Shadde inte kan gå för Leif nästa vecka utan det får bli Lovely:)waa

Blev ett långt inlägg nu så jag avslutar med en bild på vårt fina div.1 lag.



Ha det fint!

RSS 2.0