Bilder

Här kommer lite bilder från dagen.



  

regniga måndag

oj oj oj nu var det lite dålig uppdatering här igen. I helgen har Shadde bara fått skrittas som lite avlastning. I lördags fick han även bada och bli lite friserad så nu ser han lite bättre ut;P
Idag ville min lilla syster rida ponnyn och det fick hon självklart, hon har nämligen börjat överväga att ta över honom nu när jag har blivit så lång så mig gör det ingenting att hon vill rida. Vi tog på honom gummibandet för att det skulle vara lite enklare för henne och Shadde skötte sig jätte bra. De e så söta tillsammans<3

äntligen fredag

Idag hinner jag inte rida så mamma ska longera ponnyn. Tror hon sätter på honom gummibandet på ett sätt som hjälper honom att drar ut si-leden lite. Tror det kan vara bra att göra det ibland även när man rider.
I helgen tänkte jag att i skulle försöka ut och klättra lite också, Jonas sa att det var ett bra sätt att förebygga att skadan kommer tillbaka, får se hur det går då vi måste göra det i en hage precis bravid E22:an ;P 
Ha det bra och trevlig helg!


vila....

....fick Shadde busfrö göra igår. Han fick beta samtidigt som jag borstade honom och tittade på Camilla träningen så helt bortglömd var han iaf inte:P Jag tror den stackern har fått hundskräck också, eller så är det bara så att vår vilda hund är lite smått knäpp. När Shadde kom för nära honom så hoppade han fram och försökte bita honom i mulen, Shadde bara "waa döda den saken" ;) knasdjur!


Idag blir det ett pass i padocken hade jag tänkt, skriver mer sen. Ha det fint!


galen hund in action!


Måndag och tisdag

Måndag: Red ca.45min i paddock tillsammans med Vicke o Bailey. Han var lite sur fast han jobbade på bra ändå. Sen på kvällen gick vi på foderlära, det var en från krafft där som pratade om hur viktigt det är att hästarna får bra grovfoder, kraftfoder, salt och vatten. Tyckte detta var mycket bra och intressant.

Tisdag: Eftersom vädret växlade mellan strålande sol och halv storm så valde jag att rida inne idag. Även idag tillsammans med Vicke:P Idag känndes det toppen. Försökte tänka mycket Eva, lite lägre form och bara vara lung. Han känndes mjuk och fin och i galoppen ville han verkligen framåt. Red även mycket av och igångsättningar.

                          


en trevlig helg....

....nästan iallafall.
Som sagt har det varit tävlingar på klubben hela helgen och alla klasserna har jag tillbringat i domartornet. Tycker det har varit trevlig tävlingar med fina rundor från klrks ryttare. Kan väl dock säga att 130 var en "skräckhistoria", ungefär hälften av de som startade ramlade av och några vägrade ut sig, två kom till omhoppning men ingen dubbelnolla. Två av klrks tre ryttare ramlade av!
Något som också varit trevligt är väl att det varit soligt och varmt hela helgen plus att jag fyller femton idag;)

Sen då det som inte varit så trevligt. Det var nämligen så att Lovely fick flytta hem till sig idag så nu har jag bara lilla Shadde kvar:( tråkigt men sant. Känns iallafall skönt att vi fick avsluta med en så bra täning som den i onsdags:) 
Jag är verkligen glad över den tid jag fått med denna underbara häst, jag har lärt mig mycket och haft jätte roligt under tiden. Tack Stall Kastanjegården!


Miss Lovely - Fröken Underbar<3

ingen bra vecka....

...här på bloggen då. Ute i hästlivet har det varit desto bättre.
Vi hade en trevlig helg på Öland! Alla Karlskrona ryttare var super duktiga.
Lovely har gått toppen denna vecka. I måndags skrittade vi ut en runda tsm med vicke o bailey, i tisdags red Louise och hon tyckte att hon kändes jätte mjuk o fin, i onsdags var det dags för hoppträning. Hade inte hoppat henne på ett tag så hon blev jätte glad. Hela träningen gick super bra så jag är jätte nöjd, fick till o med tillsägelse för att jag red för fort några gånger, haha mycket ovanligt;) I torsdags fick hon vila och igår var vi ute i skogen med vicke o bailey igen.
Shadde har fått börja galoppera denna veckan och det är superkul tycker han;P han somnar nog lyckligt efter sina efter sina 3 galopp varv! Han har även fått flytta från sin lilla hage upp till sin kompis i den stora skogshagen, så även det gör honom glad:)

Så som sagt ingen bra vecka på bloggen men en toppen vecka i verkliga livet med många glada miner. Nu i helgen är det lokal/regionala häst tävlingar på klubben så sticker alldeles strax dit bort för att vara funktionär.


dagens ridturer

Shadde fick jogga lite lätt i lilla ridhuset idag. Försökte få honom att inte springa så mycket och lyssna mer på mig och det tycker jag vi lyckades med. Det är typ halv storm här idag så varje gång det blåser så brummar det i väggarna och man tror att taket ska flyga av, detta tyckte bus-ponnyn var mycket spännande;)

Hade tänkt rida Lovely ute i paddocken idag men pga blåsten fick det bli ridhuset istället. Blev inte heller några bommar som jag först tänkt men hon koncentrerade sig bra ändå.

Imorgon åker vi till Öland igen för att titta på Ölandshoppet, skulle egentligen varit där med Shadde men nu blir det bara titta. Kul ändå!

Nu blir det bort till klubben igen och titta på Camilla träningen!

stallet,stallet, stallet

Är ledig hela denna veckan så jag kan vara i stallet hela dagarna. Så blev det iaf idag. Dit på förmiddagen och rida Shadde, han var pigg och glad, sen dit och ta in dom och till sist dit och titta när Louise red Lovely;) Mycket trevligt!
Imorgon ska Shadde joggas som han gjorde idag och till Lovely tror jag det blir lite bommar.

yeeeeeeeeeessss!!!!

Gårdagen var super lång. Vi skulle vara där vid 3  men när vi kom dit vid halv efter en tre timmar lång bilresa var det en massa folk som stod och väntade. Men tre timmar senare, klockan 6, var det äntligen vår tur. Och vet ni, Shadde var helt bra :D inte en hälta, inte en reaktion, ingenting. Jag är så glad! Så om två veckor får jag börja rida ordentligt igen, kommer dock inte hoppa högt en tid framöver utan mest studs och sånt som bygger upp bakdelen. Vår tävlings-comback blir troligtvis på Laxacupen;)


ut på vägen....

Om några timmar bär det av ner mot Jonas Tornell igen. Håll tummarna för att det är bra med Shadde!

                                           


super laget!

Hela dagen har tillbringats på Öland med mycket trevligt folk, dock saknade vi Vicke som gått och blivit sjuk. Tycker även att vädret kunde varit lite bättre.
Alla ryttarna skötte sig bra. Alla var nolla i förklassen (lb) och tre av fyra vann, Emilia, Julia och Sara:) Sen i lagklassen gjorde alla jätte fina rundor. Emilia och Sara var nollor, Julia fick ett förargligt riv och tyvärr vägrade Janice ut sig. Laget slutade alltså på 4fel och kom på en tredje plats för dagen, tyvärr bara två placerade. Totalt kom vi på en fjärdeplats så det får vi verkligen vara nöjda med:D superbra kämpat allihopa!


fick trava idag

Lilla Shadde-bus fick trava idag och det tyckte han var super skoj:) kändes iaf mycket bättre så det var ju bra!
Lovely fick bli riden av en annan tjej i stallet idag. Hon tyckte att hon kändes mycket trevligare i munnen och så nu så det var oxå bra;)
Imorgon drar vi till öland för att heja på bästa laget!


torsdag...

...är det idag och det brukar betyda att vi har morgonfodringen men så var det inte idag.(borde därför snabba mig bort så att de får komma in i rena och fina boxar)
Lovely fick vila igår men Shadde fick gå en sväng i spandelstorp. Sen på kvällen tittade jag på Leif träningen, eller aa jag va hinderpersonal och förste krattare;) Gick iaf bra för alla ponnysar tycker jag så det känns bra inför helgens div1 final.

Nu måste jag bort till stallet och rida o så, ha det bra!! (blir troligtvis en premiär tur i nya paddocken:)

tisdag

blev ridning men ingen badning för Lovely igår. Shadde fick vila men blev borstad.

Idag red jag Lovely en sväng i ridhuset. Hon gick jätte bra och kändes trevlig i munnen. Vi red mycket öppna och volter och hon fick även lite galopp idag. Sen när jag hade ridit klart tog vi oss en sväng ut i spandelstorp tillsammans med mamma och Shadde, det var mysigt!

sövande

Ja det är riktigt sövande att bara sitta och skritta runt runt på lilla ponnyn i en halvtimme kan jag säga. Tror nästan att jag somnade någon gång;P Men men han måste ju röra på sig och det är ju trots allt bara en vecka kvar tills vi ska ner igen så det känns skönt.

Red även Lovely idag. Hon fick sig en sväng i ridhuset eftersom jag var där borta själv och hon inte har gått på massor av dagar. Skrittade och travade iaf bara och det kändes bra. Eld i baken hade hon när vi travade;)

Imorgon kanske jag eventuellt om jag hinner tar och badar Lovely också för det är hon i stort behov av kan jag lova;P Ha det bra!

lycklig

Var borta och hjälpte till på tävlingarna igår och det gick jätte bra för alla våra ryttare, grattis!

Efter tävlingarna sen skulle jag rida ponnyn. Planen var att skritta en runda ute och sen några varv i padocken eller ridhuset. Men a jag kom inte så långt, när jag kommit upp en bit i skogen stannade han och när jag drev på framåt började han bocka och snurra runt samtidigt, knasponny ;P så då bestämmde jag mig för att återvända hem och vara i ridhuset i stället. Men jag ska säga er att jag faktiskt blev jätte glad när han gjorde det för han har inte bockat så på jätte länge och det beror säkert på att han har haft ont. Hehe lite knäppt att bli glad för nått sånt men han borde ju vara på bättrings vägen:)

Sen tog mamma fröken en stund i linan för vi trodde att hon skulle busa men det gjorde hon inte ;)

Nu ska jag snart gå bort och rida båda två så bloggar mer sen!


RSS 2.0