Ladda ladda ladda!

Shadde fick ett kort pass i ridhuset idag. Bara kolla gas och broms och det funkade bra så vi är i god form inför morgondagens tävlingar på klubben. Drömmde faktiskt i natt att jag vann förklassen så det är ju bara att hoppas att drömmen blir verklighet;)
Lovely fick också gå ett pass i ridhuset. Hon var ganska okoncentrerad så red inte så länge.

Nu ska jag snart sova så jag orkar stiga upp imorgon. Klockan 8 ska vi träffas i cafeterian och äta frukost  och i natt så ställer man ju om klockan så ha det så bra och håll en tumme för laget imorgon. Ha det bra!

 Jag och Shadde när vi vann stilhoppningen i Älmhult den 14/2!


äntligen vår!

Leif träning med Shadde igår. Det gick toppen bra när jag skärpte mig och red ordentligt. Vi skulle hoppa en ganska lång bana med med många långa galoppsträckor (mitt stora problem). Första rundan gick jätte dåligt, jag bara la ner handen framför hindrerna hela tiden, så då blev jag väldigt arg och frustrerad. Mamma hotade med att sätta nål dynor på på Shaddes hals så att jag inte skulle våga lägga ner handen. När jag sedan fick hoppa om hela banan igen försökte jag bara tänka att jag hade nålarna där och då gick det toppen:) då går han liksom framåt och med huvudet uppe och är är riktigt kaxig, det är när jag får honom sådan som vi är oslagbara stjärnan och jag. Så på tävlingen på söndag måste jag ha samma tanke och jag tänker verkligen ge allt.

Idag var verkligen våren kommen här i Karlskrona. Solen sken och det blåste nästan ingenting alls. Vi fodrade imorse så jag hade bara ridningen kvar. Hästarna fick vara ute lite längre idag och det tyckte dom om. Planen var att rida Lovely i grusen för första gången sedan snön låg överallt. Men planerna ändrades när Carro kom till stallet och tvingade med mig på den mentala träningen. Efter det var jag inte sugen på att rida så jag tog och pysslade med dom istället och babblade en massa skit med Carro, trevligt trevligt;)

Ha den fint!

Bjuder på en sommarbild på Carros hästar.

Regn regn regn

Blev ingen ridning av Lovely i eftermiddags eftersom det regnade en massa och så var ridhuset upptaget hela dagen. Fick bli lite mys istället<3
Sen hjälpte pappsen mig att hämta mat till pollarna, tack så mmycket för det:)

Även om jag inte ska tävla imorgon så får jag åka med Vicke och titta,heja och fota:D

Ha det bra!


Nya saker

Dessa fina saker kom med posten häromdan.....

 

        


och så här ser vår lag-jacka ut

 
den ser svart ut men den är blå;)


God förmiddag

Eva träningen igår gick bra tycker jag. Han kändes jätte mjuk och fin även om han var väldigt känslig för min skänkel.
Idag masade jag mig upp tidigt och var i lilla ridhuset tillsammans med Vicke ( http://hoppryttarinnanvicke.blogg.se ) klockan halv nio. Mamma var med så vi satte upp två hinder bara för att kolla så Shadde ville hoppa. Visst ville han men jag känner att jag inte riktigt vill gå på med vänster skänklen, han har ett rätt stort skav där så han börjar kicka, och då sticker han ut där om han inte kommer helt perfekt till hindret. Så vi bestämmde oss för att vi inte åker på tävling imorgon utan att han får vila skaven lite till:(
Nu ska jag fixa lite andra saker sen ska jag, mamma och Lovely ut på promenad och se världen:)

Ha det bra!

Bäst till häst

Sitter här och läser en mycket bra bok, Bäst till häst, skriven av Susanne Egemar och Niina Svartberg. Boken handlar om hur du utvecklas som ryttare mentalt och jag rekommenderar den verkligen till alla.

                                                         



Ha det fint!                                                                                                                                                    


Snäll mamma!

Jupp min mamma är jätte snäll. Jag är lite sjuk så hon fixade allt hos hästarna idag plus att hon longerade på två:)tackar så mycket för det!
Imorgon får nog Lovely vila och Shadde blir antingen longerad eller promenerad. På fredag ska Shadde och jag rida för Eva Fredricsson och på söndag blir det troligtvis tävling i Trolleholm:)

Ha det fint!

     
mina fina pollar<3

Hej Läsare!

Vore jätte roligt om ni som läser bloggen lämnade lite spår efter er med era tankar, frågor o funderingar. Även förslag på saker jag kan ta upp är välkommet:)


Ninni träning

Ninni tränng idag med Lovely då. Det gick väl helt okej men hon tjabba rätt mycket i munnen eftersom Leif höjde upp det lite i onsdags, men när vi sänkte det så blev hon nöjdare.
Shadde fick vila idag eftersom jag inte hann in i nått ridhu och longera honom men jag borstade honom lite och smörjde salva på såren och det tyckte han va mys.

Det var allt för idag, ha det finast!

 
Shadde och jag busade i snön tidigare i år:)

torsdag

Träningen igår gick bra tycker jag, visst hade det kunnat gå lite bättre men jag har ju faktiskt inte hoppat henne så mycket. Vi skulle hoppa bana men jag fick mest hoppa hinder för hinder, några linjer klarade vi av iallafall;P Det verkar som att Leif tyckte det gick bra också. Bara jag tog fram lite mer jävla anamma och tog plats så skulle jag reda ut det hela. "Du kan detta" sa han.
Idag tänkte jag bara på att rida framåt och inte så mycket "jobbiga" saker och det tyckte Lovely var jätte skönt. Imorgon ska vi rida för Ninni (jobbigt) men men det ska vi väl klara av.
Shadde fick gå lite mer idag, till och med gallopp:) roligt sa han pigg och glad är jag! Tror att jag bara ska longera honom nu över helgen så att hans dumma skav ska försvinna.

Ha det bra!


ny vecka

Orkade inte blogga efter tävlingen i söndags pga att resultatet inte var särskilt positivt. Shadde ville inte gå framåt, bara stod och sparkade när jag skulle starta, så vi kom till andra hindret och sen var det tack och adjö för oss. Jag gav därför min plats i laget till Fillippa och Amigo och dom gjorde ett utmärkt resultat. Vår kiropraktor hade tid att komma i måndags för att kolla Shadde och det visade sig att han hade 6 låsningar lite här och var, stackars ponny:( toligtvis har han gått omkull i hagen): så vila för honom nu i två dar sen skritt och trav imorgon, därför får jag ta Lovely på träningen för Leif imorgon, iallafall på framridningen:)

Resultatet för laget tycker jag iallafall vi ska vara nöjda med, bättre än förra året och det var vårt mål;P Vi slutade på 4 fel  men vi var bäst av fyra felarna och slutade på en 6:e plats. Bra jobbat tjejer!

Ha det bra!



Shadde var mycket nöjd med sin uppstallning;)

packat o klart

Nu är allt packat och klart inför Tingsryd i morgon. Shadde fick bara gå ett kort "kolla läget" pass i dag, framåt,bakåt,höger,vänster och allt funkate perfect. Borstade honom fint o klippte jag till hans fina stålmannen S på rumpan och finputsade huvudet lite. Fixade svansen oxå så den skulle vara vit och välkammade. Detta höll inte länge för när jag och Fröken var ute på promenad rullade han sig säkert hundra varv så han blev alldeles brun;(knasponny
Lovely tyckte att vida världen var mycket spännande, hon gick som en hund hela tiden o luktade på allt på marken:P knashäst


packat o klart



fin fina Shadde<3



knasiga Lovely:)

Nu ska jag gå och sova och ladda inför morgondagen. Ha det fint!

äntligen fredag

Insåg när jag gick till stallet att det var Ninni-träning idag, dock inte min tur. Jaha o var ska jag nu rida då? Slängde mig på telefonen o ringde mamma o bad henne ringa o kolla med den jag delar platsen med om hon skulle rida. Det skulle hon inte så jag o Lovely fick platsen:)hon gick toppen bra o lysnade jätte fint:)



Efter det var det Shaddes tur, fredagshoppning. Framridningen var bara ett kaos av ryttare o hästar o jag blev rätt stressad. När jag kom in strulade hästen innan mig rätt mycket så det blev en lång väntan. När jag satte igång red jag bara på ilska o jag vet inte varför jag var arg,stackars ponnyn ville ju inte hoppa alls. Det blev en del stopp o så så jag var jätte besviken på mig själv för jag vet att det inte går att rida när jag är så arg. Fick rida en runda till när alla var klara o under väntan bara andades jag o försökte lugna mig själv o sa förlåt till lilla Shadde<3 När jag red tänkte jag bara glädje o då gick det jätte bra:)han riktigt sög tag i alla hinder o hoppade utan svårigheter. Så nu har jag en klarat av en La bana:D

Ha det fint!


onsdag

Lite dålig uppdatering här men så är det bara, sena kvällar i stallet o prov på fredag;P Hoppade Lovely i söndags o det gick super:) Denna vecka har hon fått gå lite lugnare med mest lösgörande arbete.
Shadde har fått lite mer konditionsträning. På fredag blir det fredagshoppning, 1m, o på söndag div1 i Tingsryd,jag rider förmodligen i laget :D
Jag är mycket nöjd med resan till Gbg oxå. Blev en del inhandlat; tävlingsbenskydd till Shadde, torrshampo, ett lila schabrak o en fleece till mig, fick även en blommig tävlingsshorta från KL av Mazetti:)tackar(:
Bilder på inköpen kmr men datorn vill inte riktigt samarbeta;P

Nu ska jag bort o ge hästarna natta mat sen blir det sova. Ha det fint!



Shadde o Breave i sommras, jag vill ha sommar nu!


RSS 2.0